Dina foton på väggarna

fotonpavaggar

Trots att vi tack vare digitalkamerornas framkomst tar fler bilder idag än någonsin tidigare så är vi på många sätt inte lika bra att titta på dem i vardagen. Det är dags att lyfta de för dig viktigaste och bästa bilderna ut från de sociala medierna och upp på dina väggar.

Förstoringar

Förstoringar är något de flesta fotobutikerna både online och ute i den fysiska verkligheten erbjuder. Största fördelen med dessa vanliga förstoringarna är utan tvekan priset. Om man själv har en fotoskrivare kan man även själv skriva ut på fotopapper. För bästa resultat behöver man då konfigurera skrivarens färgprofil.

Canvas

En modern och rolig lösning som allt fler använder sig av för att visa upp bilder på väggen är canvasutskrifter. Detta innebär att man framkallar bilderna på canvasduk som sedan spänns på en kilram precis som en målarduk. Både duken och ramen kan vara av varierande kvalitet. När det gäller duken så mäter man detta i kvadratmetervikt, precis som papper. När man väljer ram så bör man först och främst tänka på hur djup man vill ha den, om man vill ha en ram som sticker ut mer från väggen så väljer man helt enkelt en tjockare ram.

Beställning går precis som vid vanliga förstoringar att göra online och tavlan levereras sedan till dig som antingen ett kitt(där man får montera ram och bild själv) eller helt färdigt för uppsättning.

Digitala fotoramar

Ett annat sätt att visa upp sina bilder i hemmet är att använda sig av digitala fotoramar. Detta är helt enkelt fristående skärmar som visar upp dina digtala bilder från antingen ett minneskort eller någon extern lagring via wifi. Många surfplattor så som iPad erbjuder även denna funktionen inbyggt.