Skriva ut bilder på skrivare

Det finns i huvudsak två typer av skrivare, det är bläckstråleskrivare och laserskrivare. För privat bruk är bläckstråleskrivaren den vanligaste. Vill du skriva ut bilder på en bläckstråleskrivare du har hemma? Då behöver du ett bättre papper än det vanliga som du skriver ut dokument på. Det beror bland annat på att det att det suger åt sig bläck och kan bli alldeles skrynkligt. Innan du börjar skriva ut, köp hem så du klarar dig.

Det är dyrt så välj bilderna noga

Pappret du skriver bilder på kallas fotopapper och har en blank yta som gör att din bild får en vacker lyster. Det här pappret är förhållandevis dyrt och samma sak gäller bläcket då det går åt mycket för att skriva ut högupplösta bilder. Ett knep som sparar pengar, är att du skriver ut bilderna på ett lite tjockare papper än det vanliga dokumentpappret och sedan förvarar bilderna i högblank plastficka.

Bilder från bläckstråleskrivare är inte vattensäkra

Det trista med bilder som är utskrivna på en bläckstråleskrivare är att de inte tål vatten. Vattenstänk får färgerna att flyta ut i bilden och den är i praktiken förstörd. Det glädjande är dock att du har originalet kvar i kameran eller i din smarta telefon.