Ta produktfoton

produktphoto_226670194

Att ta steget att börja sälja saker på nätet är väldigt populärt idag. Det är dock inte bara ett enda steg. Många saker måste göras innan man kan börja sälja på riktigt. Men även om man startar och driver något helt själv är det fortfarande enkelt att få hjälp på vägen.

När allt annat är redo och man är i skedet att börja lägga upp bilder på produkter har man ju ofta möjligheten att få bilder från företaget man köper in produkterna av. Om man dock tillverkar sina egna produkter eller på något annat sätt gör något unikt med det man säljer är det viktigt att man lär sig ta bra produktbilder.

Vikten av bra bilder beror i mån och mycket på att när man shoppar på nätet har man ingen möjlighet att plocka upp, känna på, vända och vrida på produkterna. Medan det inte finns någon direkt lösning på detta kan man åtminstone se till att kunderna kan få en högupplöst bild som tydligt visar produkten.

En bra sak att veta i förväg är att man inte kommer att behöva en monsterkamera för att kunna ta bra produktbilder. Men vill man ha lite inspiration kan man läsa detta.

Ett stativ är dock ett måste. Igen behöver man inte köpa något otroligt dyrt. Eftersom man vill ha en ljus och tydlig bild är det fördelaktigt att använda sig av större bländare och längre slutartid, vilket fungerar mycket bättre om man har ett stativ som håller kameran still.

Som alla säkert sett från andra produktbilder är det överväldigande vanligt att man använder sig av en vit bakgrund. Här ska man inte bara tänka sig att fotografera något som står på en vit yta med en vit vägg bakom. Det mest fördelaktiga är att ha något som kan böjas lätt och ligga mot ett bord samtidigt som det lutar mot väggen. Detta ger den bästa möjliga produktbilden.