Tips till dig som fotar mycket med mobilen

Att kunna ta bilder på allt möjligt i omgivningen tillhör ju mer eller mindre vardagen, tack vare dagens mobiler. Och du har säkert tagit din beskärda del av bilder med mobilen, även om du äger en riktigt kamera. Det behöver inte vara svårt att ta bra bilder med mobilen, men med några tips kan du oftare få bättre resultat.

Ta alltid flera bilder

Om du verkligen vill fånga något så bra som möjligt ska du aldrig nöja dig med endast en bild. Ta alltid flera bilder på samma motiv. Och medan du gärna bör göra små justeringar är det smart att inte göra dessa justeringar mellan varje foto. Ta gärna ett par bilder, justera lite, ta några till och så vidare.

Ta hjälp av tillbehör

När det kommer många situationer känner du nog att mobilen för sig duger alldeles utmärkt för vad du försöker fånga. Men i vissa situationer kommer du nog märka att ett eller annat hjälpmedel hade varit bra att ha. Och det finns många praktiska prylar som kan komma till god användning när du ska fota med mobilen.

Testa utan blixt

Blixten är ofta på som standardläge när du fotar med mobilen. Men faktum är att du många gånger inte behöver den. Det kan mycket väl vara fallet att du får ett bättre resultat om du stänger av den. Testa därför gärna att fota något både med och utan blixt och se vad du tycker resultatet blir.