Utbildning inom foto

En av de riktigt stora aktörerna i Sverige är Scandinavian Photo, de erbjuder både på utbildning inom foto och försäljning av fotoprodukter. Alla som har ett stort intresse av foto, även om man inte har tänkt köpa något, kan med fördel besöka sidan regelbundet för att få inspiration och tips om hur man ska utveckla sitt kunnande inom foto samt filmande (även om det är störst fokus på foto). Orsaken är att företaget ofta har inspirerande artiklar på sidan och erbjuder regelbundet kurser med mycket etablerade fotografer.

Kurserna har då ofta specialiserat sig på enstaka bitar inom fotografering och efterbearbetning så som ljussättning, naturfotografering eller kunskap i Photoshop. Dessa kurser sträcker sig alltså från förarbetet till efterarbetet gällande foto och det är där företaget har sin stora styrka. Det finns ett flertal företag som säljer fotoprodukter, andra som säljer en mängd skrivare och så vidare. Scandinavian Photo är så stor att de kan erbjuda produkter ”hela kedjan” från förberedelse till färdig produkt.

De flesta butiker finns i Sverige men det finns även butiker i Norge och Finland samt online. Men även om det är både enkelt och snabbt att beställa online väljer många att besöka butikerna när lite större investeringar ska göras. Att prata med experter är alltid en trygghet och det är verkligen experter som står bakom disken.